شاید بغل کردن کودکان بسیار ساده به نظر برسد، اما این عمل فواید بسیاری برای کودک و والدین به همراه دارد که آن ها را معرفی خواهیم کرد.
در آغوش گرفتن یا بغل کردن کودکان یکی از تاثیر گذارترین کارهایی است که می توانید انجام دهید و این قدرت دارد که آن ها را آرام کند. همچنین بغل کردن کودکان یک روش بی نظیر برای نشان دادن عشق و محبت به آن ها است. تحقیقات متعددی ثابت کرده اند کودکانی که مورد رفتارهای محبت آمیز مانند بغل کردن قرار می گیرند، دارای هوش هیجانی بالا و نگرش خوش بینانه به زندگی هستند. به طور خلاصه، بغل کردن برای سلامت جسمی و روحی کودک ضروری است.
اگر قصد دارید یک هدیه ارزان اما فوق العاده به کودک خود بدهید، کافیست فقط در صورت نیاز، او را در آغوش بگیرید. هر چقدر هم که ساده به نظر برسد، این محبت در حال و آینده او تاثیرگذار است. در ادامه فواید بغل کردن کودکان و همچنین اثرات منفی عدم انجام این کار را بررسی کنیم.
۱۲ فایده بغل کردن کودکان
ممکن است تصور کنید که بغل کردن نیز مانند بسیاری دیگر از رفتارهای محبت آمیز، فقط یک ابزار برای نمایش عشق و علاقه می باشد، اما در صورت آشنایی با مزایای آن شگفت زده خواهید شد و متوجه می شوید که این یک ابزار ساده نیست.
۱- تقویت رابطه والدین و فرزندان
در آغوش گرفتن فردی که دوستش داریم به ترشح هورمون هایی که باعث ایجاد احساس خوب و مثبت می شوند، مانند دوپامین، سروتونین و اکسی توسین کمک می کند. رهاسازی این انتقال دهنده های عصبی باعث شادی و آرامش می شود و خلق و خو را بهبود می بخشد. این احساس شادی باعث می شود فرزند شما بخواهد شما را بیشتر بغل کند و در نتیجه پیوند شما را تقویت کند. همچنین، بغل کردن به کودک شما کمک می کند بوی شما را تشخیص دهد و بخواهد دوباره به شما نزدیک می شود.
۲- بغل کردن باعث افزایش هورمون اکسی توسین می شود
ترشح هورمون اکسی توسین که به عنوان «هورمون عشق» نیز شناخته می شود، در هنگام بغل کردن افزایش می یابد. این هورمون نقش مهمی در ارتباط عاطفی مادر و فرزند دارد. همچنین ثابت شده است که این هورمون التهاب را کاهش می دهد، سرعت بهبود زخم ها را افزایش می دهد و ویار را کاهش می دهد. بنابراین، اگر کودک شما آسیب دید، او را در آغوش بگیرید و درد او را تسکین دهید.
۳- بغل کردن کودکان باعث بهبود سلامت قلب آن ها می شود
اثر آرام بخش هورمون اکسی توسین باعث تنظیم ضربان قلب و فشار خون می شود. این بدان معناست که آغوش گرم شما برای کودک یک مکان ایده آل برای آرام کردن او در زمان ناراحتی است. اکنون شما راز داشتن قلبی سالم برای خود و فرزندتان را می دانید.
۴- بغل کردن باعث باهوش تر شدن کودک می شود
نوازش کودک در سال های اولیه زندگی به رشد سالم مغز آن ها کمک می کند. دلیل این اتفاق آن است که لمس کردن، اولین تحریک حسی در نوزادان است. وقتی کودک خود را در آغوش می گیرید، تماس پوست به پوست باعث تحریک مغز او شده و کمک می کند تا دنیای اطراف خود را بهتر تجربه کند.
مطالعات همچنین نشان می دهند کودکانی که در اوایل زندگی توسط مادران خود پرورش می یابند دارای هیپوکامپ بزرگتری نسبت به کودکانی هستند که کمتر در آغوش مادرشان بوده اند. هیپوکامپ یک ساختار مغزی است که نقش مهمی در بهبود حافظه، یادگیری و پاسخ به استرس دارد. با توجه به این که دوران کودکی عصر رشد سریع مغز است، بغل کردن گاه و بیگاه باعث رشد و نمو فرزند شما می شود.
۵- افزایش اعتماد به نفس کودک
بغل کردن به فرزند شما اطمینان می دهد که او را در خانواده دوست دارند و از او اعضای خانواده از او مراقبت می کنند. این امر در نهایت به او کمک می کند تا نگرشی خوش بینانه نسبت به زندگی داشته باشد و باعث افزایش اعتماد به نفسش می شود.
۶- کاهش استرس
اگر میزان کورتیزول (هورمون استرس) در بدن افزایش یابد می تواند منجر به اضطراب و استرس شود. همانطور که گفتیم، در آغوش گرفتن باعث تولید اکسی توسین می شود که می تواند سطح کورتیزول را در بدن متعادل می کند و نوعی اثر آرام بخش ایجاد می کند، بنابراین اضطراب و استرس را کاهش می دهد. اکنون می دانید که وقتی کودک شما در وضعیت ناراحت کننده ای قرار دارد، باید چه کار کنید.
۷- بغل کردن باعث کاهش عصبانیت می شود
اگر فرزند شما به تازگی دچار خشم و عصبانیت شده است، ممکن است به این معنا باشد که از درون با احساسات وصف ناپذیری سر و کار دارد. بغل کردن یک راه عالی برای آرام کردن او است. زندگی گاهی اوقات سخت می شود و حتی ما بزرگسالان نیز ممکن است در شرایط کنترل نشده، کنترل احساسات خود را از دست بدهیم. کنترل عصبانیت برای کودکان حتی سخت تر از بزرگسالان است. وقتی آن ها را در زمان آشفتگی احساسی بغل می کنید، به آن ها کمک می کند تا آرام شوند و کنترل بهتری بر احساسات خود داشته باشند.
۸- در آغوش گرفتن انعطاف پذیری را افزایش می دهد
هنگامی که فرد دچار استرس می شود، مقادیر زیادی آدرنالین و کورتیزول به جریان خون او وارد می شوند. کودکان در مقابله با استرس مبتدی هستند و یک تنش کوچک می تواند منجر به اضطراب و استرس در آن ها شود. بغل کردن کودکان باعث افزایش اکسی توسین می شود و سطح کورتیزول را کاهش می دهد و تاب آوری را در آن ها افزایش می دهد.
۹- بغل کردن، همدلی را به کودکان یاد می دهد
تماسی که در هنگام در آغوش گرفتن ایجاد می شود، همچون یک پل عاطفی بین شما و فرزندتان عمل می کند. با در آغوش کشیدن مکرر کودک به او یاد می دهید که احساسات دیگران را تشخیص دهد. بغل کردن به فرزند شما کمک می کند تا از نظر احساسی با شما ارتباط برقرار کند، که پایه و اساس همدلی و عشق است.
۱۰- بغل کردن برای سلامتی مفید است
بغل کردن نه تنها برای ذهن مفید است بلکه برای سلامت جسمی نیز مفید می باشد. در آغوش گرفتن، تقویت کننده سیستم ایمنی است. فشار خفیفی که هنگام بغل کردن روی قفسه سینه ایجاد می شود به تحریک غده تیموس کمک می کند. این غده تولید گلبول های سفید خون را تنظیم می کند و عفونت ها را دور نگه می دارد.
۱۱- در آغوش گرفتن به رشد جسمانی کمک می کند
در آغوش گرفتن کودک نوعی تغذیه می باشد که برای رشد و نمو جسمی او لازم می است. لمس فیزیکی در حین بغل کردن، حواس کودک را تحریک می کند که به نوبه خود به رشد فیزیکی مناسب کمک می کند.
۱۲- بغل کردن انسان را خوشحال می کند
تمام هورمون هایی که در هنگام بغل کردن ترشح می شوند باعث شادی هر دو طرف می شوند. در آغوش گرفتن عزیزان مانند هر تمرین مراقبه ای آرامش بخش است. حس اعتمادی که این عمل ساده به شما می دهد کمک می کند تا هر دو در آغوش یکدیگر آرام باشند. این به شما این احساس را می دهد که همه چیز در این دنیا خوب است.
اثرات منفی بغل نکردن کودکان
بغل کردن در بیشتر فرهنگ ها نشان دهنده محبت و مراقبت است. اگر به فرهنگی تعلق دارید که در آن فرزند شما به اندازه کافی در آغوش گرفته نمی شود، ممکن است در آینده با مشکلات زیر روبرو شود:
چرا نباید فرزند خود را مجبور به بغل کردن کنید؟
وقتی کودکان مجبور می شوند با وجود بی میلی، در بغل گرفته شوند این پیام را به همراه دارد که آن ها باید اراده خود را مطابق خواسته های دیگران تنظیم کنند. ممکن است به آن ها این تصور را بدهد که اختیار خود و بدنشان در دست شخص دیگری است.
به فرزند خود اطلاع دهید که بغل کردن در هرگونه گردهمایی خانوادگی و مهمانی های دیگر اجباری نیست و بغل کردن فقط در صورتی اتفاق می افتد که آن ها طرف مقابل را دوست داشته باشند، حتی اگر پدربزرگ و مادربزرگ، دوست یا هر یک از خویشاوندان دیگر بخواهد او را در آغوش بگیرند. به او بیاموزید که غریبه ها را در آغوش نگیرند و هیچ هدیه ای در ازای در آغوش گرفتنش نپذیرد.
اکنون که اهمیت یک بغل را درک کرده اید، با فرزند خود بهتر ارتباط برقرار کنید و با یک آغوش پیوند میان خودتان را تقویت کنید. یک آغوش مطلوب می تواند فواید زیادی برای هر دو طرف به همراه داشته باشد.
تهیه کننده : خانم فانی معاون فناوری
تائید کننده:معاونت آموزشی سرکار خانم زینلی