تقویت حافظه در اثر حفظ قرآن، یکی از نمودهای اعجاز آن است
محمدعلی اسلامی، فینالیست ۱۷ ساله رشته حفظ کل سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به آثار و برکات حفظ قرآن گفت: یکی از تأثیرات حفظ قرآن، تقویت حافظه است که این خود یکی از معجزات قرآن محسوب میشود و به همین دلیل است که در هیچ جای دنیا هیچ کتابی حتی کتب آسمانی، به اندازه قرآن کریم حافظ ندارد؛ لذا میتوان گفت یکی از معجزات قرآن کریم این است که افراد مختلف میتوانند آن را به خاطر خود بسپارند.
بین حفظ قرآن و عمل به آن رابطه تطبیقی وجود دارد
وی افزود: بین حفظ قرآن و عمل به آن یک رابطه تطبیقی وجود دارد یعنی حفظ آیات به تنهایی کافی نیست و باید درک عمیقی از آیه صورت گرفته و آن را در زندگی خود پیاده کرد.
اسلامی تأکید کرد: حفاظی که در مسابقات قرآن شرکت میکنند، شرکت آنها فقط صرف این نباشد که قرآن را حفظ کرده باشند و فقط قرائت و الحان قرآن را فراگرفته باشند و اگر عمل به آیات الهی نباشد، فایده چندانی ندارد؛ لذا باید همیشه عمل به قرآن را در زندگی خود قرار داد.
این حافظ کل قرآن کریم بر ضرورت ترویج سبک زندگی قرآنی تأکید کرد و گفت: یکی از راههای ترویج سبک زندگی قرآنی در کشور این است که رویدادهای بزرگ و مهم قرآنی مانند مسابقات سراسری قرآن را به نحوی پوشش خبری داده شود که سراسر کشور از لحظه به لحظه آن باخبر شوند بهعنوان مثال پخش زنده تلویزیونی این مسابقات در شبکههای مختلف داشته باشیم و تنها به پخش بخشهایی از این مسابقات در اخبار اکتفا نکنیم.
وی ادامه داد: شبکههای مختلف تلویزیونی میتوانند بدین منظور بهصورت اختصاصی زمانهایی را جهت پخش مستقیم مسابقات قرار دهند تا عموم مردم بتوانند از این فضای معنوی استفاده کنند و یا در مباحثی نحوه برگزاری مسابقات و همچنین نقاط قوت و ضعف آن را به بحث و گفتوگو بگذارند.
اسلامی عنوان کرد: در بحث فعالیتهای قرآنی باید همان کاری که برای برنامههای ورزشی مانند برنامه ۹۰ صورت میگیرد انجام داد و همانطور که بهوسیله این برنامه جنجالی تمامی نقاط قوت و ضعف مسابقات ورزشی بیان میشود و مردم نیز بهصورت گسترده از این برنامه استقبال میکنند برای مسابقات قرآن نیز این چنین باشد تا مردم نیز بهصورت کامل در جریان اتفاقات قرآنی کشور قرار گیرند.
لزوم اعزام حفاظ قرآن به نقاط مختلف کشور
فینالیست رشته حفظ کل مسابقات سراسری قرآن تأکید کرد: این فرهنگ باید نهاینه شود که حفاظ قرآن به سراسر نقاط کشور اعزام شوند و برنامه اجرا کنند زیرا مقام معظم رهبری فرمودند ۱۰ میلیون حافظ قرآن در کشور باید تربیت شود؛ لذا اعزام حافظان قرآن به نقاط مختلف کشور و اجرای برنامههای آنها میتواند در جلب توجه و گسترش اقبال عمومی از حفظ قرآن در کشور تأثیرگذار باشد.
وی با یادآوری اینکه در مجلس شورای اسلامی نیز تسهیلاتی به حفاظ قرآن اعطا شده است، گفت: تحصیل رایگان و همچنین اخذ مدرک لیسانس در رشته علوم قرآن و حدیث یکی از این تسهیلات است که من در سال گذشته از این تسهیلات استفاده کردم و لیسانس را در این رشته اخذ کردم و اکنون در رشته ارشد علوم قرآن و حدیث مشغول به تحصیل هستم.
اسلامی در ادامه سخنان خود به برگزاری مسابقات سراسری قرآن اشاره کرد و گفت: شرکت در این مسابقات یک هدف اصلی نیست بلکه استفاده از تجربیات یکدیگر ملاک است.
وی سطح سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن را بالا ارزیابی کرد و گفت: شرکتکنندگان هر سال نسبت به سال گذشته قویتر میشوند و رقابتها فشردهتر میشود.
تهیه کننده : سرکارخانم غزنوی معاونت محترم پرورشی
تائید کننده:معاونت آموزشی سرکار خانم زینلی