تأثیرات مشکلاتی روانی بر مهارت های فردی
برای رسیدن به موفقیت یا رشد فردی باید مهارت خلاقیت و تفکر افراد بالا باشد. افرادی که دارای پریشانی ذهنی هستند نمی توانند به طور کامل تمرکز داشته باشند و تمامی فکر خود را معطوف موضوعی کنند. پریشانی تأثیر بسیار زیادی بر مهارت های ذاتی انسان ها می گذارد.
تأثیرات مشکلات روانی بر مهارت های دانش آموزان
دررابطه با دانش آموزان این موضوع را بدین گونه تشریح می کنیم؛ دانش آموزانی که از پریشانی ذهنی در رنج هستند، با مشکلات برقراری ارتباط بین دیگران، دشواری در شروع گفتگو یا دشواری سؤال پرسیدن از معلم مواجه هستند.
راه حل این مشکلات چیست؟
برای نزدیک شدن به چنین مشکلی، روش باید یک فرد به عنوان مربی برای این دانش آموزان انتخاب شود. این شخص با برقراری ارتباطی بسیار دوستانه تحت عنوان “رفیق درمانگر” وارد عمل شود و دانش آموز موردنظر را در مسیری درست هدایت کند.
با کمک این روش دانش آموزانی که احساس خجالت دارند یا درون گرا هستند، شروع به معاشرت کرده و در جمع ها برای انجام فعالیت حضور پیدا می کنند و به نوعی به انجام چنین کاری تشویق می شوند.
استفاده از سلامت روان به عنوان ابزاری برای پذیرفتن
در نهایت در حیطه کلیدی اهمیت سلامت روان در دانش آموزان، آموزش ها و روش ها این کودکان را برای انتقادپذیری آماده سازی می کند. به این صورت که دانش آموزان قادر خواهند بود بازخورد های منفی را بپذیرند و برای بهبود ذهنیت مثبت از آن استفاده کنند.
ذهنی که با مشکلات روانی دست وپنجه نرم می کند، ممکن است دانش آموزان را وارد فاز شک و تردید کند؛ و در مقابل دیدگاه های متفاوت یا در تفسیر انتقادات دچار ابهام و سردرگمی شوند. این افراد از افکار خود محافظت می کنند و نمی گذارند شخصی ثالثی نظر آن ها را تغییر یا تحت تأثیر خود قرار دهد.
ازاین رو معلمان در چنین شرایطی می توانند برای ارتقای سلامت روانی دانش آموزان خود، از تاکتیک ها و استراتژی های مختلفی استفاده کنند. برای مثال، یک معلم می تواند بازخورد خود را به جای ارائه دادن به کل کلاس، به خود دانش آموز موردنظر ارائه دهند.
زیرا در چنین شرایطی اگر معلمی از دانش آموزی در مقابل کل کلاس انتقاد کند، دانش آموز بیشتر احساس پریشانی می کند. در نتیجه ذهن او کاملاً آشفته شده و دیگر قادر به تمرکز نخواهد بود. چون چنین عملی را آشکار کردن نقطه ضعف خود برای عموم کلاس می دانند که در آخر باعث کاهش اعتمادبه نفس کودک خواهد شد.
از بزرگ ترین چالش های قرن ۲۱ام اهمیت سلامت روان دانش آموزان و روش هایی برای ارتقای این سلامت در جهت تسهیل و بهبود یادگیری کودکان به شمار می رود.
تأثیرات روانی اجتماعی حین تحصیل
شاید برای افرادی رشد فردی در اجتماع جنبه بسیار مهمی خواهد داشت. این رشد به طوری سلامت روان فرد کمک می کند که با جذب موفقیت یا کسب آن در جامعه، میان دانش آموزان مدرسه برجسته و شناخته شود. چنین کاری باعث افرایش اعتمادبه نفس در دانش آموزان می شود و همچنین احساس استقلال فردی خواهند داشت.
برنامه های دوران کودکی دانش آموزان مانند سناریوها تعاملات اجتماعی در آینده به این نتیجه ختم می شوند: که فرد دانش آموز در آینده قدرت حل مسائل را به صورت انفرادی خواهد داشت و برای مقابله با هر سد یا مشکلی به راحتی کنار نکشد و با آن به مبارزه بپردازد تا به پیروزی برسد.
برای مثال دانش آموزان سال های پایین تر با پیشرفت مهارت ها و تعاملات اجتماعی خود در جلسات صبحگاهی شرکت می کنند و سعی می کنند که وقت بیشتری را با معلم گذرانند و دوستان بیشتری پیدا کنند.
تهیه کننده : سرکارخانم عسگریان معاونت محترم اجرایی
تائید کننده:معاونت آموزشی سرکار خانم زینلی